Zaful

četvrtak, 2. veljače 2017.

Kako iskoristiti dan i kako biti produktivniji ?


Nije mi se jedanput desilo da mi dan prođe, a da ne uradim baš ništa pametno.
Zbog toga nastojim da svaki dan iskoristim do maksimuma, pogotovo kada je riječ o radnim danima.1. Rano započnite dan 

Pod tim mislim da se ranije probudite, jer ujutro imamo najviše energije - naravno to će teže biti ako zaspete kasno uvečer.
Kako bi se oslobodili frustracija, pokušajte u glavi ili u neki planer isplanirati kojim redoslijedom ćete izvršavati obaveze. Napravite "to do" listu ili sl., šta god radi za vas. Biti ćete produktivniji i organizovaniji.

2. Krećite se 

Kad god imate priliku da uhvatite malo svježeg zraka iskoristite je, bilo to sa prijateljem, ljubimcem ili pak sami. Na taj način ćete doprinijeti vašem zdravlju i oslobodit ćete se stresa i negativne energije.
Također, pijte mnogo vode kako bi ostali svježi i hidrirani.

3. Opustite se 

U toku dana pronađite i taj jedan period za opuštanje. Napravite toplu kupku, čitajte knjigu, slušajte muziku, napravite čaj i mislite pozitivno. Zaboravite na sve što se izdešavalo taj dan i prepustite se trenutku.

4. Vježbajte

Umjesto da cijelo vrijeme provodite na društvenim mrežama, zašto to vrijeme ne bi odvojili da uradite par vježbi, tipa sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi. Najteže se natjerati da to uradite, ali kada jednom odlučite vidjet ćete koliko to pozitivno utiče na vas.

5. Provodite vrijeme u društvu pozitivnih osoba 

Izbjegavajte negativne ljude, kako ne bi utjecali i na vaše raspoloženje.Umjesto toga, pronađite društvo u kojem se osjeti ta pozitivna energija i pozitivno razmišljanje.

6. Započnite najteže prvo ! 

Ako u toku dana imate neku obavezu koja je daleko najteža, počnite odmah sa rješavanjem te obaveze.
Npr. ako imate 20 zadataka iz matematike za zadaću ili su vam ostale 3 lekcije iz biologije da ih naučite prvo se riješite toga. Poslije vam se to neće motati oko glave i moći ćete nastaviti dalje sa svojim danom.

7. Pauze

Uvijek nađite vremena i za pauze, pogotovo ako je riječ o nekom prebukiranom danu. Pauze će vam pomoći da ostanete pozitivniji i odmorniji, te da se još bolje fokusirate na određeni zadatak.


8. Smijeh je najbolji lijek !

Sve je bolje uz smijeh, zar ne? Zato se smijte, i kada se raspoloženi i kada niste.

To bi bilo sve za danas. Nadam se da će vam pomoći. 
Don't forget to smile. 
Pozz 💚💛💚💛

e-mail: ema.emsi07@hotmail.com
instagram; @_emah7
snapchat: @ema-mems