Zaful

petak, 17. ožujka 2017.

Live in the MOMENT

Život nam se može promjeniti u sekundi. Očekivano ili neočekivano. Zauvijek.
Ponekad nismo ni svjesni koliko smo mi zapravo sretni. Sretni što imamo krov nad glavom, porodicu, prijatelje, što imamo šta za jesti i piti i što nam je svaki dan prilika da ga iskoristimo do maksimuma.
Prilika da živimo u svakoj sekundi, minuti i u svakom mogućem trenutku.


Previše vremena trošimo bezazleno, a od toga nemamo nikakve koristi pa se onda mislimo kako vrijeme brzo protiče. Previše vremena provodimo kukajući i brinući se šta će se desiti ako ovo, a šta ako ono uradim.
Jedan je život i u njemu se pojave tako dobre prilike i šanse koje možda više nikada neće, a mi smo te iste i potraćili.


A zašto ? Zato što se ne usudimo rizikovati, ne borimo se i ne živimo život onako kako bismo trebali.
Sve do trenutka kada se desi neko iskušenje koje nas toliko opameti da se na kraju počnemo kajati.
Za sve ono što smo propustili i za sve ono što smo svjesno izbjegli.
Gradimo uspomene, gorke i slatke, jer na kraju dana, ono što nas veže za prošla vremena i ljude jesu uspomene. Život ne treba da bude samo puko preživljavanje.

Zato te dragi čitaoče molim da sutra kada otvoriš svoje oči i kada se probudiš, da se samo nasmiješ i budeš zahvalan što si se probudio. Što si dobio priliku da živiš još jedan novi dan i što imaš šansu da u tom danu ostvariš svoje ciljeve koje si zacrtao. I tako ponovi svaki dan.
A ako i posustaneš, NE ODUSTAJ !
Podigni glavu, nasmij se i nastavi dalje.
Živimo život i ne dozvolimo da život živi nas...P.S.
Stvarno mi je žao što mi je toliko dugo trebalo da objavim nešto. Jednostavno tu je sada više obaveza, a i manjak inspiracije, tako da nisam mogla sve uskladiti. Ali evo me opet i ubrzo će biti još novih postova.
Nadam se da Vam se današnji post dopao.. Cilj mi je da vas podstaknem i motivišem da živite život onako kako Vi smatrate da je ispravno.
Kao što Ivo Andrić kaže:"Svi pravi životi su lijepi i teški."

e-mail: ema.emsi07@hotmail.com
instagram; @_emah7
snapchat: @ema-mems 
pinterest:@ema